Заміна екструдера MK8 на E3D

Заміна екструдера MK8 на E3D

Автор: Yurii Дата: 29.09.2021 Переглядів: 472 Коментарі: 0

Якщо ви вирішили замінити у 3д-принтері Prusa i3 Steel V2.0 штатний дірект-екструдер MK8 на віддалений  E3D, то ця стаття саме для вас. Щоб це стало можливим ми зробили спеціальні отвори на корпусі. Ми покажемо вам як швидко та з мінімальними фінансовими витратами замінити екструдер. 

У випадку якщо Вам необхідно просто змінити розміщення штатного дірект-екструдера перегляньте ось цю статтю, там описано як це зробити.

       Якщо Ви ще не встигли ознайомитися з інструкцією збору даного 3д-принтера, то ось посилання на неї. А ось тут ви можете ознайомитись з посібником з підготовки до експлуатації зібраної та відкаліброваної версії даного 3д-принтера). 

Для початку необхідно тут купити металеві кріплення для E3D. В якості альтернативи можете надрукувати свій перехідник для кріплення цього екструдера до каретки 3д-принтера.

Металеве кріплення складається з 4-ох невеликих деталей, котрі доволі швидко збираються. Те, як має виглядати зібране кріплення показано на зображеннях 1 та 2.

 

Зобр. 1-2. Зібране кріплення екструдера E3D

Тепер потрібно дане кріплення разом зі зібраним хотендом та обдувом прикрутити до каретки екструдера (див. зобр. 3). Для цього потрібні гвинти М3х20, гайки та шайби М3.

Зобр. 3. Прикручений до каретки хотенд

Ну що ж, хотенд ми прикрутили. Тепер потрібно розібратись з механізмом спрацювання кінцевика осі X. У стандартній версії 3д-принтера кінцевик Х замикається двигуном екструдера. Оскільки ви вирішили змінити тип екструдера, то такий спосіб вам вже не підійде. Для спрацювання кінцевика слід використати механізм, який на зображенні 3 обведено зеленим. У комплекті 3д-принтера є необхідна металева деталь для його формування. Прикрутіть цю деталь до каретки екструдера, перед тим вмонтувавши у її нижній отвір гвинт М3х30 з гайкою М3. Для убереження від розкручування слід використати пружинку. Гвинт потрібно вкрутити на таку відстань, щоби при замиканні кінцевика сопло було на краю нагрівальної платформи. 

Тепер необхідно встановити механізм подачі пластику. Для економії коштів можете використати механізм подачі та двигун зі штатного екструдера MK8. Ну а якщо вам потрібні обидва екструдера то можете у нашому інтернет-магазині замовити як кроковий двигун, так і сам механізм подачі

Механізм подачі пластику повинен монтуватися у правій верхній частині осі Z, де для нього є вирізані отвори (див зобр. 4).

Зобр. 4. Вмонтований механізм подачі

З тим, як зібрати сам механізм подачі можна розібратись прочитавши цю статтю. Для того, щоб пластикова нитка не перегиналась і як наслідок не переламувалась необхідно використовувати тефлонові (фторопластові) трубки.

Можливо вас також зацікавлять статті про те як провести PID-калібрування 3д-принтера, або ж як налаштувати програмну компенсацію кривизни нагрівальної платформи.

Пов'язані товари

Пов'язані статті

Коментарі

Написати коментар