Архів. 3д принтер Prusa i3 Steel своїми руками - Частина 2. Збір каретки для нагрівальної платформи.

Архів. 3д принтер Prusa i3 Steel своїми руками - Частина 2. Збір каретки для нагрівальної платформи.

Автор: Yurii Дата: 29.09.2020 Переглядів: 1496 Коментарі: 0

    В попередній частині ми зібрали основну частину каркасу. Якщо Ви ще цього не зробили то ось вам посилання на цю частину інструкції.

    Для того щоб зібрати каретку осі Y (її ще іноді називають столиком) потрібно взяти всі необхідні компоненти, зображені на картинці 1.

Каретка осі Y

Зобр. 1. Деталі для каретки осі Y

    Як Ви можете бачити на фото, окрім металевих деталей нам також потрібно взяти 4 підшипники LM8UU (ну і, звичайно ж набір болтів М3х12). Збираємо каретку осі Y і отримуємо ось результат як на фото 2 (вид знизу).

Зібрати 3д принтер

Зобр. 2. Зібрана каретка осі Y

    Після того як ми вмонтували в столик підшипники потрібно за допомогою 4-ох дистанціювальних стійок М3х15 та 8-и болтів М3х8 встановити деталь, до якої згодом буде кріпитися ремінь GT-2. На картинці 3 показано як це має виглядати (зверніть увагу на те, як розміщені вирізи у маленькій деталі).

Збірка осі Y Prusa i3

Зобр. 3. Каретка осі Y з кріпленням для ременя

    Ну що ж, столик зібрано і тепер його можна вмонтувати в зібрану нами раніше основну частину корпусу. Для цього нам потрібно взяти 2 направляючих вали осі Y (366мм), протягнути їх через підшипники столика та вставити у відповідні отвори задній і передній стінках. Що має вийти у результаті можна побачити на зображені 4.

Каретка нагрівальної платформи Prusa

Зобр. 4. Вмонтована каретка осі Y

    Тепер потрібно зафіксувати вали осі Y (це потрібно для того, щоб направляючі вали не зміщувались під час друку або перенесення 3д принтера). Щоб зафіксувати вали беремо деталі показані на зображені 5 та кріпильні елементи: болти М3х12, гайки і шайби М3.

Фіксатор вала осі Y

Зобр. 5. Фіксатори валів осі Y

    На передній і задній стінці принтера біля пазів для направляючих валів є по два отвори, саме туди мають бути прикріпленні ці фіксатори (див. зобр. 6). Це потрібно  зробити для обох валів осі Y на задній і передній стінках. 

 

Prusa фіксація вала осі Y

Зобр. 6. Прикручений фіксатор вала осі Y

    Вісь Y практично зібрана, залишилось тільки протягнути ремінь GT2 (саме завдяки ньому мотор осі Y буде приводити в рух каретку).  Ремінь потрібно протягнути через зубчастий шків, закріплений на моторі (див. зобр. 7), потім попід стіл, тоді через обвідний ролик розташований на передній стінці (див. зобр. 8), і аж до кріпильної деталі, розміщеної посередині каретки осі Y. Саме на цій деталі ми будемо кріпити обидва кінці ременя (див. зобр. 9).

Натягування ременя 3д принтера                      Ремінь зд принтера

Зобр. 7. Ремінь, який проходить через шків.    Зобр. 8. Проходження ременя через обвідний ролик 

                                                                

Натягувач ременя 3д принтера

Зобр. 9. Закріплений ремінь осі Y

    Ремінь потрібно якомога сильніше натягнути і закріпити на обох кінцях за допомогою стяжок (їх також потрібно затиснути якомога краще, і для надійності використати по 2шт на кожен край). 

    Ремінь можна підтягнути за допомогою натягувача ременів (їх у комплекті є 2 - для осей  X та Y). Зверніть увагу на те, що натягувачі не повинні заважати руху кареток.

    Після натягування ременя можемо переходити до збору кріплень для моторів осі Z.

 

Частина 1. Збір каркасу Частина 3. Збір кріплень моторів осі Z 

Коментарі

Написати коментар